Bruiloft | Voorbereiden op je Bruiloft #4


Vandaag weer een voorbereidingsverhaal.
Hopelijk kunnen jullie er inspiratie uit halen en genieten jullie van de verhalen die deze bruidjes to be met jullie willen delen.
Enjoy! X

Vandaag aan het woord is Floor.
Zij gaat trouwen op 1 september 2016 met haar aanstaande Wouter.

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Floor van Lee, ik ben 26 jaar en werk als secretaresse bij de Universiteit Utrecht. Ik ben opgegroeid in Brabant, in het mooie plaatsje Veghel. 
Maar voor de liefde van mijn leven ben ik in mei vorig jaar verhuisd naar IJsselstein, Utrecht, naar boven de rivieren zeggen wij dan. Mijn liefde van mijn leven, mijn aanstaande, heet Wouter Werensteijn, 28 jaar en is zelfstandig ondernemer. 
Wij zullen op 1 september 2016 elkaar het JA-woord geven.

Wouter en ik hebben elkaar leren kennen via internet daten. 
Hij had mijn foto hoog beoordeeld op een site en daar kreeg ik een melding van. Ik dacht, hé leuke jongen daar wil ik wel een babbeltje mee maken. Zo gezegd, zo gedaan. Tot in de late uurtjes waren we aan het chatten. 
Op 15 augustus 2013 hebben wij onze eerste date gehad. De klik zat er meteen, dus spraken we de volgende dag weer af. En op 1 september 2013 hadden we officieel verkering hahaha… wat een woord eigenlijk.

Wij vieren ieder jaar dat we weer een jaartje samen zijn, zo ook dus vorig jaar. 
Op 1 september 2015, leek het me leuk om naar Kasteel de Haar in Haarzuilens te gaan. 
We kregen een rondleiding door het kasteel, maakte een wandeling door de tuinen en als verrassing zou ik mijn vriend nog mee uit eten nemen. Maar mijn vriend verraste mij met een groter cadeau! Toen we een wandeling maakte in de tuinen, zei mijn vriend spontaan; Zou je hier op het gras mogen lopen… Uuuh vast wel zei ik, dus hup ik op het gras. 
Mijn vriend zei ineens van; Au au m’n heup! Ik draaide me om en hij ging op zijn knie zitten en stelde mij na wat bijzondere woorden, de bijzondere vraag: Wil je met mij trouwen! Volmondig en met veel tranen van blijdschap zei ik: JA!!!!!! Mijn dag kon al niet meer stuk, maar toen al helemaal niet!

De dag na het huwelijksaanzoek gelijk opzoek naar de geschikte locatie. Google is op dat moment je beste vriend. Gelukkig bestaat er ook de website: www.toptrouwlocaties.nl Hier vind je over heel het land mooie trouwlocaties. 
Wij hebben gekozen voor 2 locaties. Een voor de ceremonie en de toost en de andere locatie voor het diner en feest. Waar de ceremonie plaats moest gaan vinden wist ik meteen toen ik de foto’s zag van Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen. Wauw dit was zo mooi. Meteen gebeld om een locatiebezoek in te plannen en om een optie te laten plaatsen voor 1 september 2016. Deze locatie is een prachtig landgoedhuis met twee koetshuizen, grote tuin, prachtige trouwzaal en een fantastisch oprijlaan. Wij waren helemaal verliefd en hebben deze locatie toen geboekt!

Nu nog opzoek naar een geschikte locatie voor het diner en feest. 
Wij hebben hiervoor 3 locaties bezocht. Green Village in Nieuwegein, in een woord prachtig, maar ver boven ons budget. Want ja een budget vaststellen is wel zo makkelijk om als richtlijn te hebben. Op naar de volgende locatie, Mereveld in Utrecht. Ook een erg mooie locatie. Maar omdat wij maar met weinig gasten (70 personen) zijn, zouden wij de kleinste ruimte hebben. Wat een prima ruimte is, alleen vond er in dezelfde ruimte het diner plaats, als het feest. 
Ook prijstechnisch kwamen we er daar niet helemaal uit. Tussen deze afspraken door hadden wij ook al gezocht naar iemand die onze bruidstaart wilde maken. (Via Facebook zijn we bij haar terecht gekomen) Zij stelde Locatie78 in Bunnik voor om daar eens te gaan kijken. Onze laatste bezichtiging was dus deze locatie. Super mooie locatie, met twee prachtige zalen. Het diner vindt in een andere zaal plaats dan het feest. Mochten we namelijk nog wat langer aan tafel zitten kunnen de avondgasten rustig alvast naar de andere zaal gaan. Het personeel van deze locatie dacht heel erg goed met je mee en kwamen met voorstellen. Prijstechnisch is het zeker een aanrader! 
Deze locatie hebben wij uiteindelijk geboekt.

Zo, de locaties liggen vast. Nu nog een thema bedenken. Via www.weddingdeco.nl zie je verschillende versieringen die je zou kunnen aanschaffen. Zo kwam ik op het thema: Blue and White with a touch of Pink. 
Ik heb ook Pinterest geïnstalleerd op mijn telefoon en ben gaan zoeken naar decoratie voor ons thema. Om kosten te besparen heb ik al mijn versieringen zelf gemaakt. Pompoms, tafeldecoratie, enveloppendoos, je kan het zo gek niet bedenken. Bij de Action, de markt en de Xenos kan je hele leuke en goedkope materialen kopen om al je decoratie te maken.Je kan zoveel vinden op internet. Goed zoeken, want bij een bedrijf waar ze alles verkopen voor bruiloften blijkt dit niet altijd de goedkoopste te zijn. Je kan beter even verder kijken. Zo heb ik via Bonprix mijn trouwschoenen gekocht voor 30 euro. Waarom 150 euro eraan uitgeven bij een bruidszaak. Zo heb ik ook via Facebook mijn hoepel voor 50 euro gekocht, terwijl je daar 150 euro voor betaald in een bruidszaak. Deze vrouw heeft ook maar 1 dag die hoepel gedragen dus, waarom duur als het ook goedkoper kan. En het is tevens super leuk om het zelf te maken want zo zit je helemaal in het bruiloft gebeuren.

Daarnaast is het ook erg leuk om trouwbeurzen te bezoeken. Ik ben er naar twee geweest, The Love and Marriage beurs en Sounds of Love beurs. Erg leuk om de modeshows te zien. Zoveel jurken, zoveel keuze.

Op 1 november 2015 ben ik met mijn 2 zussen en mijn moeder naar Covers bruidsmodezaak in Utrecht geweest. 
Mijn eerste bezoekje in een bruidszaak. Ik keek mijn ogen uit naar zoveel prachtigs. Maar ook kreeg ik de kriebels. Hebben ze wel mijn jurk, pas ik het wel, staat het me wel… Maar gelukkig zijn de verkoopsters er goed in om je gerust te stellen. In totaal heb ik 7 jurken aangepast, de laatste jurk die ik aan heb gepast had ik zelf uit het rek gehaald en dit is mijn jurk geworden. I said YES TO THE DRESS!

Wij hebben gekozen om te trouwen onder huwelijkse voorwaarden. Mijn vriend heeft een eigen onderneming en om mij te beschermen hebben wij gekozen voor de huwelijkse voorwaarden. Dit is natuurlijk voor iedereen zijn keuze. 
Maar mocht je ook kiezen voor huwelijkse voorwaarden, zoek dan heel goed op internet alvorens je de eerste de beste pakt. Ik heb offertes gehad tussen de 580 euro en 1.200 euro. En heel simpel gezegd, het zijn 2 afspraken dat je hebt bij de notaris en je krijgt een concept in je mail, die je eventueel nog aan kan laten passen en that’s it. 
Dus 1.200 euro vonden wij a little bit to much! Kijk dus goed rond voordat je dadelijk te veel betaald.

Voor onze bruiloft is nu bijna alles rond. Op 16 juni mag ik na 8 maanden weer mijn jurk passen. Heb ik 21 juli mijn proefkapsel en make-up. Afspraken met de locaties, taartenmaakster, trouwautoleverancier, ambtenaar enz. moeten we nog inplannen. Dan gaan we alles tot in de puntjes doornemen hoe en wat.

Ik kijk enorm uit naar onze dag!

Hopelijk vonden jullie het leuk om mijn verhaal te lezen en heb je wat aan de tips 

Groetjes Floor

Hier nog een paar handige websites:
http://www.trouwplannen.nl (Love and Marriage beurs)
http://www.soundsoflove.nl (Sounds of Love beurs)
https://fuif.nl/ (trouwkaarten)
http://www.poobies.nl/ (trouwkaarten)
BRUID to be! (kletsen over je a.s. huwelijk) Besloten groep op Facebook, waar je over je bruiloft kan praten zonder dat een ander het kan lezen van je vrienden.CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Back
to top