Bruiloft | Voorbereiden op je Bruiloft #3


Vandaag weer een voorbereidingsverhaal.
Hopelijk kunnen jullie er inspiratie uit halen en genieten jullie van de verhalen die deze bruidjes to be met jullie willen delen.

Enjoy! X


Vandaag aan het woord is Nathalie.
Zij gaat trouwen met haar aanstaande Ruud.


Beste lezers en wellicht ook “mede-brides-to-be”,
Mijn naam is Nathalie, 30 jaar en woonachtig in een dorp bij ‘s-Hertogenbosch. 
Ik ben werkzaam binnen de jeugdzorg en heb een achtergrond als orthopedagoge. 
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om een hapje of drankje te doen met vrienden, of gewoon gezellig bij te kletsen. Daarnaast houd ik van sporten (tennis, dansen) en heb ik een passie voor Spaanstalige muziek en cultuur. 
Bij lekker weer ben ik graag buiten en op regenachtige dagen vind ik het leuk om dingen te freubelen voor in ons huis.
Mijn verloofde heet Ruud, 35 jaar en werkzaam als consultant. Ruuds karakter kan ik het best omschrijven als vrolijk ingesteld, ondernemend, zorgzaam en loyaal.

Ruud en ik hebben elkaar leren kennen tijdens carnaval in 2013. Om precies te zijn op carnavalszondag in de toenmalige Dirigent in Oeteldonk. Zelf heb ik altijd geroepen dat ik mijn ideale man niet in de kroeg tegen het lijf zou lopen (laat staan met carnaval!), maar niets bleek minder waar. Wat begon als een leuke avond zonder al te veel verwachtingen, resulteerde al snel in verschillende dates. Onze levens bleken veel raakvlakken te hebben: opgegroeid in hetzelfde dorp, op dezelfde scholen gezeten, allebei aan atletiek gedaan, Ruuds moeder die met mijn zusje in de horeca heeft gewerkt en Ruuds vader die ik kende van de sportclub. Ook vrienden van Ruud kende ik. En hoewel wij op dat moment slechts zo’n kilometer van elkaar vandaan bleken te wonen, hadden wij elkaar nog nooit eerder opgemerkt.

Op mijn 30e verjaardag heeft Ruud mij ten huwelijk gevraagd. ’s Ochtends kreeg ik van Ruud als cadeau een lief briefje dat we die avond samen zouden gaan genieten in Afghaans restaurant Zaher (een ├ęchte aanrader in Den Bosch). 
Toen ik tijdens ons etentje de menukaart wilde openen, zat daarin een briefje met de tekst: “Nathalie, wil je met me trouwen?” Blij verrast dat ik was, duurde het even voordat ik antwoordde dat ik natuurlijk ook nog “ja, ik wil” moest zeggen! Mijn zusje was van dit alles op de hoogte. Ruud heeft met haar geregeld dat zij na het etentje in een van onze favoriete kroegjes klaar zat om samen te proosten met een glas bubbels. 
De volgende dag heb ik mijn verjaardag gevierd bij ons in de tuin en aan familie en vrienden het nieuws verteld.

We vinden het leuk om tijdens de bruiloft echt iets van onszelf terug te laten komen. 
We willen graag iets authentieks en hebben allerlei zaken, van de locatie tot de fotograaf en tot de taart, dan ook met veel zorg uitgekozen. Hartelijkheid, oprechtheid, passie en maatwerk (dus geen standaard pakketjes A en B waar je uit kunt kiezen, maar vanuit wat ons blij maakt komen tot een keuze) zijn hierbij sleutelwoorden. Zelf heb ik, ook met de creatieve input van mijn moeder, de nodige decoratie gemaakt voor onze bruiloft. Natuurlijke materialen, aardse tinten en een vleugje Spaans omschrijven onze stijl het best, zonder dat we het hebben gegoten in een daadwerkelijk thema. 
Veel inspiratie hebben we gehaald van Pinterest en Instagram.

Onze trouwlocatie, Klooster Nieuwkerk te Goirle, hebben wij uitgekozen, omdat de locatie voor ons een onontdekt mooi plekje midden in de bossen is, waar we zowel buiten als binnen mogelijkheden hebben om te trouwen. 
Zelf was ik meteen weg van het boshutje en de sfeervolle inrichting van het klooster (inclusief oorspronkelijke kloosterstoelen). Verder hadden we direct een klik met de spontane gastvrouw, die oprecht enthousiast en meedenkend is. Wat ons nog meer aanspreekt is dat er samengewerkt wordt met plaatselijke cateraars die biologische en verantwoorde producten leveren. 
En een pluspunt voor mijn aanstaande: er wordt speciaal bier geserveerd, 
omdat dit vroeger het thuishonk was van de La Trappe brouwerij. 

Mijn tip voor andere “brides-to-be” is: geniet ervan en laat los waar je geen invloed op hebt! 
Samen hebben wij echt genoten van de voorbereidingen in aanloop naar de bruiloft. 
Naar mijn idee mede door tijdig dingen te regelen, zodat er op een relaxte manier de puntjes op de i gezet kunnen worden nu de trouwdatum nadert.
En tot slot: volg je gevoel en doe wat goed voor je voelt en bij je past!

Liefs,
Nathalie

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Back
to top