10X | 10 tips om goedkoop te trouwen


Omdat ik nu zelf helemaal in de flow zit, van het bezig zijn met de bruiloft, leek het me wel leuk om een artikel online te zetten met 10 tips hoe je goedkoop kan trouwen.
Nou is het niet zo dat wij ook daadwerkelijk gebruik maken van al deze punten, maar ze kunnen wel heel handig zijn als je het echt goedkoop en klein wil houden.


1. Stel prioriteiten. Echt doen. Bedenk vooraf samen gelijk wat je zou willen uitgeven, maar ook vooral welke dingen je belangrijk vind. Kies je liever voor de jurk van je dromen, of moet de locatie het helemaal zijn? Maak hierin in de juiste keuzes.

2. Hou je bruiloft klein. Het klinkt cliché, maar als je op kosten wil besparen is het echt handig om een kleine gastenlijst aan te houden. Je betaald namelijk vaak een standaard bedrag per gast en hiervoor kunnen de kosten snel oplopen.

3. DIY. Ik zeg je eerlijk, het is niets voor mij. Maar wil je besparen, doe dan zoveel mogelijk zelf.
Wij hebben er bijvoorbeeld voor gekozen om geen weddingplanner in te huren omdat we dit soort dingen graag zelf doen. Maar dingen zoals decoratie maken, klaarzetten etc is dus niets voor mij.
Wij hadden geluk dat onze locatie dat standaard doet, maar mocht je op dat gebied heel creatief zijn, doe het zelf, scheelt je heel veel geld!

4. Trouw gratis. 
Goedkoper kan het niet. Je trouwt op een maandag, in het gemeentehuis, met minimaal twee getuigen, je zegt ja en het is geregeld. Het enigste wat je hiervoor hoeft te betalen zijn de officiële trouwpapieren, hier zitten kosten aan maar dat is het ook. 

5. Trouw op een niet officiële trouwlocatie.
Je wil niet weten wat een locatie soms kan kosten. Gewoon puur alleen voor de locatie kun je soms al heel veel geld kwijt zijn. Zonde natuurlijk. Zoek daarom naar een locatie die bij jullie past, maar ook betaalbaar is. Wist je dat je ook gewoon in een tuin of park kunt trouwen?

6. Maak gebruik van Wedding Deals. De meeste locatie's hebben een Wedding Deal aanbieding.
Hierdoor kun je op de locatie trouwen maar zit er ook al van alles bij. 
Dit gaat wel gepaard met een vaak, vaste hoeveelheid gasten, maar als dit precies is wat je zoekt dan is het ideaal.

7. Laat geen duur boeket maken, pluk verse bloemen, gewoon uit eigen tuin en creëer zo een mooi boeket.

8. Zeg niet overal bij dat het voor je bruiloft is.
Soms voelt het net alsof wanneer je zegt dat het voor je bruiloft is, dat de prijs standaard met 20% omhoog gaat. Bedrijven maken hier met regelmaat misbruik van.

9. Laat je niet misleiden. Als je op een goedkope dag wil trouwen, dus een ma/di/woe, maar je trouwt wel op een 'speciale' datum, dan wil een locatie daar nog weleens misbruik van maken.
De kosten voor die dagen zijn namelijk altijd lager dan wanneer je in het weekend trouwt.
Maar omdat je dan zogenaamd een 'speciale' datum hebt uitgekozen, vragen ze toch ineens meer geld voor de locatie. Het is onszelf gebeurt en wij waren hier echt niet van gediend.
Maak dit gelijk duidelijk aan het bedrijf!

10. Bespaar niet te veel. 
Wees kieskeurig, maar besef dat je deze dag maar één keer gaat mee maken.
Geniet ervan!


Voor de degene die heeft opgelet, je kunt uit bovenstaande tekst heel veel hints halen die je meer vertellen over onze eigen trouwdatum én locatie.
Binnenkort maken we alles bekend voor onze gasten en kan ik eindelijk er meer over vertellen op de blog!

Foto via weheartit.com

CONVERSATION

1 reacties:

  1. Goede tips, eigenlijk sommige tips kan ook gebruikt worden op ieder anders feest.

    BeantwoordenVerwijderen

Back
to top