10X | 10 redenen waarom je naar Hongarije toe zou willen
Inmiddels denk ik dat het wel algemeen bekend is, dat ik verliefd ben op het land Hongarije.
Ik kom er dan ook al mijn hele leven en raak er nooit op uitgekeken.
Vandaag geef ik je 10 redenen waarom ook jij er eens naartoe zou willen.


1. Het heerlijke eten. Hongaarse Goulash, Langos, je hebt er zoveel dingen die wij in Nederland niet kennen. Misschien wel van naam en bijvoorbeeld de Goulash van Unox, maar de smaak van vers gemaakte Goulash in een gigantische pan die urenlang heeft staan koken, die is toch echt zoveel lekkerder.

2. De taal. Je snapt er echt helemaal niets van waarschijnlijk, Hongaars is namelijk één van de moeilijkste talen ter wereld, laten we het zo zeggen, ze hebben alleen al 20 naamvallen en kennen meer letters in het alfabet dan ons. Daarnaast spreken ze sommige letters nog anders uit ook.
Bijvoorbeeld, Eva kunnen ze alleen maar uitspreken als Ewa, want ze schrijven de V maar spreken het uit als een W. Laat ze maar eens lieveheersbeestje uitspreken, het is een echte tongbreker voor ze.

3. Budapest, de hoofdstad, ook bekend als Buda en Pest. Vroeger dan. Tegenwoordig is het één grote stad die verbonden is door een brug. De Donau loopt er dwars door heen en je hebt er eindeloos veel mooie, oude panden. En vergeet niet het station, die is ook echt prachtig om alleen al te gaan bekijken.

4. Sziget. Als ik je over Budapest begint kun je eigenlijk niet anders dan over Sziget beginnen.
Inmiddels het grootste festival van Europa en het vind plaats om het eiland midden in Budapest.
Ja, je leest het goed, een eiland in de hoofdstad.

5. Het landschap. Je hebt er weilanden, bossen, bergen, woestijn (Puszta) en heel veel meer.
Als je van links naar rechts door het land zou rijden, zie je continue andere omgeving.

6. Goedkoop. In Hongarije hebben ze nog niet de euro, maar de forint. Officieel is 220 forint €1,-.
Tegenwoordig staat de forint gemiddeld op de 280/300 dus krijg je nog extra geld toe ook.
Niet goed voor het land, wel fijn voor je vakantie.

7. Uiteten is goedkoper dan eten koken. Omdat alles er dus al goedkoper is én je krijgt meer geld bij het wisselen, wordt uiteten echt goedkoop. Vaak kun je met zijn vieren wel uiteten voor €25,-.
Dat is inclusief drinken, voorafje, hoofdmenu, salades en dessert. Hou er wel rekening mee dat dit niet opgaat in de toeristische gebieden. Daar weten ze de echte prijzen wel.

8. Het ijs. Hongaars ijs is zo ontzettend lekker. Vers ijs dan. Hongaren zijn dol op ijs en je vind met regelmaat wel een ijswinkeltje, waar je echt heerlijke ijssmaken kunt proeven.

9. De Thermaalbaden. In Hongarije heb je eindeloos veel thermaalbaden en wellness.
Bij vrijwel alle baden komt het water rechtstreeks uit de grond. Helaas heeft het daardoor wel vaak een onprettige zwavelgeur, maar het water heeft een helende werking en is daarom ideaal voor genezing.

10. De gastvrijheid. Hongaren zijn over het algemeen vriendelijk. Ze bieden je graag hun eten aan en zijn bereid je overal bij te helpen. 


Foto via weheartit.com

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Back
to top