10X | 10 redenen waarom je bij Ikea zou willen werkenSorry sorry voor alweer een Ikea gerelateerd artikel, maar als je trots bent op je werk, dan laat je dat graag zien. Daarom vandaag 10 redenen waarom ook jij bij Ikea zou willen werken.

10 redenen om bij Ikea te willen werken:

1. Omdat je hier echt jezelf kan zijn. Cliché? Vraag maar eens aan iemand die bij Ikea werkt hoe dit in zijn werk gaat. Geloof me, er zijn weinig bedrijven waarbij je zo jezelf mag zijn. Klein voorbeeld? Piercings, tatoeages of bij wijze van een knal kleur haar? Geen probleem!

2. Je collega's worden je vrienden. Misschien voor jou niet direct de reden om bij Ikea te willen werken. Want de kans is groot dat je bij andere bedrijven ook vrienden maakt. Maar bij Ikea gaat dit net wat verder. Er is echte interesse en iedereen is altijd via whatsapp bereikbaar. 
Werk of prive gerelateerd. Bij wijze van spreken.

3. Fouten maken mag hier echt. Ik kan me bij mijn vorige banen herinneren dat hier hetzelfde werd gezegd. Echter kregen andere collega's toch vrij snel ontslag of minder vrijheid bij het maken van een fout. Inmiddels heb ik zelf bij Ikea ook een ervaring met een flinke fout. 
Waar ik zelf dacht, dit is einde oefening, doei baan. Krijg ik juist geen waarschuwing, geen ontslag en ook geen boze preek. Alleen een goed advies om het niet weer te laten te gebeuren en ik kreeg er uiteindelijk meer mogelijkheden door.

4. Je ego mag je echt thuis laten. Onze baas is een vrouw, wat ik ten eerste echt al super gaaf vind. Maar hoewel ze vaak in onze winkel aanwezig is, je waarschijnlijk haar allang eens hebt aangesproken voor een vraag, je zult haar nooit herkennen. 
Er zijn bij Ikea namelijk geen dure pakken of kantoren. 
De baas loopt gewoon in dezelfde outfit en indien nodig doet ze precies hetzelfde werk als jou, de gewone medewerker.

5. Je moet hard werken. Maar je kan er heel veel voor terug krijgen.
Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, vooral op ontwikkel en leer gebied, voor jou als medewerker. Als je zelf hard wil werken en wil groeien én je laat dit zien, geloof me, dan is er veel mogelijk. Maar he, dat moet je natuurlijk wel willen.

6. Je kan de wereld ontdekken. Letterlijk. 
Ikea heeft winkels over de hele wereld.
Met allemaal hetzelfde concept.
Dus mocht je ooit het plan hebben om te emigreren, een langere periode in het buitenland door te brengen, of noem het maar op. Je kan dus gewoon bij Ikea blijven werken.

7. Ikea doet goed voor het milieu. Als je bij Ikea gaat werken, ga je eigenlijk werken bij een bedrijf die goed doet voor de wereld. Ikea is hierin erg bescheiden en je zult er eigenlijk niet veel over lezen of horen, maar intern vertellen ze er wel trots over.

8. Jij denkt dat Ikea leuk is om te winkelen, maar werken is er eigenlijk nog veel leuker.
Kom eens naar de winkel, observeer Ikea medewerkers en hun contact met de collega's.
Wat zie jij?

9. Je verdient goed. Hierover ga ik verder geen uitleg geven. 
Maar geloof me, je verdient hier goed.

10. Solliciteren bij Ikea? Twee voorbeelden, één hoe het echt niet gaat. 
En één hoe het in Australië is gegaan.

Zo gaat het dus niet, maar geloof me, met regelmaat krijg ik de vraag of het zo ging...


En zo ging het in Australië dus wel echt:Foto's via Ikea.nl & google.nlCONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Back
to top