Oh monday. It's you again.

Het is weer maandag. De vakantie is op de meeste plekken voorbij en veel mensen gaan met enige tegenzin weer aan het werk. Daarom leek het mij leuk, om voor jullie tien tips op te schrijven die je kunt doen om van je maandag een succesvolle en fijne dag te maken.

1. Sta vroeg op.
Vroeg opstaan is nooit verkeerd, hierdoor duurt je dag wel langer, maar je kan er ook veel meer uit halen.

2. Neem een gezond ontbijt.
Het ontbijt is je belangrijkste maaltijd en dus moet je goed én gezond ontbijten. Neem hier dus ook goed de tijd voor. En als je dan dus vroeg opstaat, kun je gerust nog iets vroeger opstaan zodat je rekening kan houden met een iets uitgebreider ontbijt.

3. Controleer je email op belangrijke emails en beantwoord deze meteen.
En met je belangrijke emails bedoel ik ook echt alleen je belangrijke emails. Probeer je emails te scannen en alleen die te beantwoorden die nu belangrijk zijn. De andere emails kun je doen wanneer je tijd over hebt. Bijvoorbeeld als je onderweg bent naar huis of in de avond als je even niets te doen hebt.

4. Maak een to do list voor de hele week
Ja, doe dat eens. Een planning maken voor de komende week. Op deze manier wordt het voor jezelf overzichtelijk wat je allemaal gaat en wil doen die week. Zelf vind ik zo'n planning een enorme rust geven en het helpt me vaak ook om vooruit te denken.

5. Glimlach. Er zijn al genoeg chagrijnige mensen deze dag.
Een kleine glimlach kan heel veel goeds voor je doen. In plaats van dat je met een boos en moe gezicht kijkt of dat je een kleine of grote glimlach opzet, kan een groot verschil maken voor hoe die dag verder gaat ontwikkelen. En probeer naast te glimlachen ook zoveel mogelijk mensen te begroeten, worden zij ook blij van.

6. Denk aan morgen.
Morgen is het dinsdag, dus weer dichter bij woensdag en woensdag is alweer de helft van de week. En daarom dus héél dichtbij zaterdag.

7. Denk aan zaterdag.
Denk aan wat je zaterdag gaat doen, droom weg bij de leuke dingen die gaan komen, maar blijf scherp tijdens je werk op de belangrijke momenten.

8. Ga sporten of bewegen.
Bewegen is altijd goed voor je. Je voelt je er vaak gelukkig bij en krijgt er vaak zelfs energie voor terug.

9. Ruim op.
Eigenlijk zou dit een nummer één moeten zijn. Opruimen staat eigenlijk voor rust creëren. Rust in je hoofd.
Daardoor kun je vaak veel meer doen en wanneer je steeds tussen de rotzooi werkt of studeert.
Zorg daarom dat de plek waar je zit schoon en opgeruimd is.

10. Maandag is ook maar een dag.
Uiteindelijk zul je zien dat de maandag over het algemeen heel erg mee valt. Er hangt altijd zo'n zwarte bui over deze dag, maar soms kan deze dag echt heel erg leuk zijn. Soms kun je gewoon heel erg zin hebben in deze dag. Vooral als je het weekend ervoor allemaal leuke dingen hebt gedaan. Geniet daarom dus ook zoveel mogelijk van deze dag, want eigen valt het allemaal wel wat mee.


CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten

Back
to top