Hello Bloggerista! #1

Een aantal dagen geleden vertelde wij jullie over de nieuwe column, Hello Bloggerista.
De kans voor andere blogsters om zich zelf voor te stellen op onze blog.
Vandaag is het de eerste keer dat we deze column plaatsen en de eerste Bloggerista is geworden, 
Marjolein ten Cate van de blog Beautylein.

Wil jij ook eens met je blog hierop geplaatst worden? Stuur ons dan een mailtje met een leuke motivatie en wie weet sta jij binnenkort in de column! Ons mail adres is coulditbefashion@gmail.com


Marjolein ten Cate:

Hoi! Ik ben Marjolein, een jonge meid uit Friesland. Ik ben het gezicht achter Beautylein.nl, een blog die sinds februari van dit jaar in de lucht is. Beautylein.nl gaat over alles wat met beauty te maken heeft en af en toe een vleugje over fashion en lifestyle.

Ik heb een enorme passie voor alles wat met beauty te maken heeft. Deze passie is zo groot dat mijn kleine kamertje hem niet meer aan kon, dus zocht ik een manier om mijn interesses te delen met iedereen die dezelfde passie heeft als ik. Omdat ik jaren verschillende beauty blogs volg leek het me erg leuk om hier ook mee te beginnen.


Over mijn blognaam heb ik niet heel erg lang over na hoeven denken. Ik wilde een naam die iets persoonlijks met zich mee brengt, maar waaruit je ook meteen kunt afleiden waar de blog over gaat. Het gaat natuurlijk over beauty en "lein" is een onderdeel van mijn naam. En uiteraard roep ik heel erg vaak wanneer mensen vragen hebben over beauty; "Call the Beautylein!"Omdat ik pas per 1 febuari online ben is mijn bezoekersaantal zich nog aan het ontwikkelen maar ik zie een duidelijke groei. Vanaf 1 maart tot op dit moment heb ik 2100 unieke bezoekers.
Mijn doel is natuurlijk om steeds groter te worden. Ik vind het namelijk zo ontzettend leuk wanneer mensen op mijn site kijken en dan soms ook nog eens een reactie plaatsen. Wanneer ik er echt over na ga denken kan ik daar echt even van onder de indruk zijn; dat mensen speciaal naar mijn site toe komen om mijn artikelen te lezen. Geweldig! Om mijn uiteindelijke baan er van te maken zou natuurlijk super zijn, maar ik denk wel dat we realistisch moeten blijven. Dagelijks worden er nieuwe beautyblogs "geboren" en ik denk dat het daarom tegenwoordig erg moeilijk is om erg groot te worden. Maar goed, je weet maar nooit en dromen mag altijd. Toch?

Ik plaats twee artikelen per dag. Ik heb inspiratie genoeg en soms dan zitten er gewoon te weinig uren in een dag. Naast mijn werk ben ik dan aan het bloggen wat dus betekend dat het eerste wat ik doe wanneer ik thuis kom, gauw mijn laptop aanzetten en verder werken.

Het leukste om over te bloggen vind ik cosmetica. Er komt namelijk veel bij kijken, je begint al bij het uitkiezen van de producten. Ik kan uren lang in een winkel staan en me verdiepen in de verschillende producten, ingrediënten en kleuren. Wanneer ik de producten dan eenmaal in huis heb vind ik het heerlijk om alles mooi op de foto te zetten en er vervolgens over te gaan schrijven. Dus eigenlijk vind ik alle cosmetica producten het leukste.
Ik ben nog niks tegengekomen wat ik echt niet leuk vind eigenlijk. Tsja, soms dan kom ik 's avonds laat thuis vanuit mijn werk en dan moet ik bijvoorbeeld mijn ochtendartikel nog afmaken, maar dat heeft meer met mijn eigen planning te maken. Maar tot nu toe heb ik nog niet één artikel gemist, dus het plannen gaat best goed!

De doelgroep waar ik voor blog zijn vooral jonge meiden en vrouwen met een passie voor beauty. Ik probeer verschillende soorten producten te laten zien, van zowel budgetmerken als echte high-end merken en ik denk dat ik daardoor wel een bredere doelgroep aan trek. Maar iedereen met een passie voor beauty is welkom!

Het lijkt me heel erg leuk om binnenkort te beginnen met een Youtube kanaal. Ik denk wel dat het een toevoeging aan Beautylein.nl is en dat er nog meer mogelijkheden komen. Verder ga ik lekker zo door met wat ik nu aan het doen ben en hoop ik dat er allemaal mooie dingen op mijn pad gaan komen!

Verwacht in het begin niet teveel! Wat betreft bezoekersaantallen niet, reacties niet en zeker niet wat betreft persbureau's. Alles komt op zijn tijd en wanneer je het bloggen echt leuk vindt om te doen dan komt de rest vanzelf.


Wat vind je van onze blog?
Ik vind de vormgeving heel fijn, strak en rustig. Dat is wel iets wat ik prettig vind wanneer ik artikelen lees via een website. Ook vind ik het leuk dat je je richt op fashion, daar leer ik weer veel van. Dus thanks! :)


CONVERSATION

4 reacties:

  1. Leuk interview, en super dat jullie op deze manier bloggers zo in het zonnetje zetten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heel leuk om te lezen! ik lees Beautylein met veel plezier! vind het een hele leuke blog waar ik elke dag wel even ga kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, erg leuk om te lezen! Ik vind het knap hoe je blog al zo hard is gegroeid! Zeker verder blijven doen. En leuk interview!

    BeantwoordenVerwijderen

Back
to top